Annons
Annons


Vårt vardagsrum


Bokhyllan är fylld av personliga ting, varav långt ifrån alla fick vara med under fotograferingen. Här syns en randig vas från Romina Gris, bordsplateau med spegelglas från Svenskt Tenn, vintage bordsur från Gucci, en miniatyr av min favoritstol Tulip formgiven av Eero Saarinen, doftljus från Christian Dior, modulljusstake av Caesar Stoff för Fritz Nagel, samt en brevsprättare från Svenskt Tenn.

Här kommer en lite närmare inblick i vårt vardagsrum som visades i förra numret av Residence.

Detta rum är nog mitt favoritrum i hela våningen. Det är ett ljust hörnrum med en stor platsbyggd bokhylla längs med en av rummets sidor. Jag älskar bokhyllan, den rymmer massor av våra favoritböcker och magasin, samt många personliga inredningsdetaljer vi har köpt med oss från resor eller fått som gåvor. Till förmån för bilderna plockade vi dock bort mycket av dessa så att intrycket inte skulle bli så rörigt.

Annons

I övrigt ansträngde jag mig ganska mycket för att få till ett socialt och inbjudande rum när jag inredde det. Det är lätt hänt att möbleringen i ett vardagsrum utgår för mycket från en TV och hur den är placerad. Jag ville frångå detta lite och möblerade istället på ett sätt som skulle uppmuntra lite mer till umgänge. Därför placerade jag soffan mittemot ett par fåtöljer och vår TV fick hamna lite maskerad i bokhyllan. Denna möblering har faktiskt lett till att vi tittar mycket mindre på TV idag jämfört med vad vi gjorde i vår förra lägenhet.

Detaljer kring möbler och inredning hittar ni i bildtexterna och hela reportaget hittar ni här.

Golvlampa från Areti. Soffa från Hay. Kuddar klädda i min mormors gamla leopardpäls. Karmstol Platner Side Chair från Knoll. Soffbord Barcelona formgivet av Ludwig Mies van der Rohe. Bordslampa Atollo från Oluce. Sideboard formgivet av Arne Vodder. Hög porslinsvas från Villeroy & Boch och låga glasvaser av Emile Gallé. Skål i krom från Alessi. Läslampa Cobra från Gubi. Fåtöljerna köpte min morfar i Köpenhamn på 60-talet men jag har nyligen låtit klä om dem i ett grått tyg från Kvadrat. Matta från Kjellbergs via Annaleena Interiors. På soffbordet står en vas från Lyngby, en vintage tändare och ett fat formgivet av Ingo Maurer.

Stor rund spegel från Svenskt Tenn. Bänk från kollektionen Sinnerlig av Ilse Crawford för Ikea. Bordslampa Taccia från Flos. Doftljus i porslin från Fornasetti.

Från vardagsrummet blickar man in i matsalen. Stolar Sjuan från Fritz Hansen. Matsalsbord Tulip formgivet av Eero Saarinen. Takkrona Festival av Gert Nyström för Orrefors/Fagerhult.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar