Annons
Annons


Vår matsal


Jag har fått en del frågor angående möbler, detaljer och färger i vårt hem efter att det publicerats både i magasinet och här på webben. Det går såklart jättebra att maila mig eller skriva frågor direkt till mig på min Instagram (@claesdaleninteriors), men jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om vårt hem här rum för rum i några olika inlägg för de som är intresserade. Först ut är matsalen.

Annons

Vi har en ganska stor matsal som utgör våningens centrala punkt. I anslutning till matsalen ligger köket åt ena hållet, och vardagsrummet åt det andra. Matsalen skulle egentligen rymma ett mycket större matbord än det vi har, men när jag skulle inreda detta rum var det för mig viktigt att rummet kändes luftigt och att det även skulle finnas plats för annat möblemang. Dessutom ville jag att matsalen skulle kännas inbjudande även för middagar med mindre sällskap för att inte riskera att rummet skulle stå outnyttjat för mycket.

Mitt i rummet står matbordet Tulip ritat av Eero Saarinen. Bordet hittade vi på Dusty Deco och är sannolikt från 70-talet. Ovan det hänger min favorit i hela våningen, takkronan Festival formgiven av Gert Nyström för Orrefors/Fagerhult. Denna lampa har jag skrivit om förut och jag älskar den mer för varje dag som går. Den ger ett otroligt vackert sken när den är tänd som inte framgår på bilderna såklart. Här fick jag hjälp av Sjöström Antik på Sibyllegatan i Stockholm för att hitta detta vackra och välbevarade exemplar från 60-talet.

Resten av detaljerna från rummet hittar ni i bildtexterna nedan.

Hela reportaget hittar ni här.

Jugendlampor i original i taket. Takkronan Festival av Gert Nyström för Orrefors/Fagerhult, inköpt på Sjöström Antik. Matbordet Tulip formgivet av Eero Saarinen, inköpt på Dusty Deco. Stolar Sjuan av Arne Jacobsen, inköpta på Nordiska Galleriet. Vasen Hortus i rött glas från Svenskt Tenn. Övrigt rött glas på bordet är vintage från Reijmyre. Träurna i fönstret från Muubs. Gardiner från My Window.

Pall formgiven av Josef Frank för Svenskt Tenn, inklädd i leopardpäls. Sidobord Slit i krom från Hay. Piedestal från Matti Carlson. Skulpturen föreställande ett granatäpple är tillverkad av en japansk keramiker och köptes i New York. Foto av Max Modén. Väggfärg är Skimming Stone från Farrow & Ball i hela matsalen och vardagsrummet.

Sextiotalsstolen är ett auktionsfynd som jag låtit klä om i en olivgrön sammet. Bord Chess Table från Moooi inköpt på Nordiska Galleriet. Kristallvas med metallpläterad yta från Christofle Paris. Målning av Eugène Jansson.

Bananträdet är nästan tre meter högt och köptes in via Hässelby Blommor. Låg piedestal i travertin från Sjöström Antik. Hög svart piedestal från Dusty Deco. I bakgrunden skymtar Platner Side Chair formgiven av Warren Platner, från Nordiska Galleriet.

 

 

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar