Annons
Annons


Tips från New York


Första veckan i november var jag i New York som ni antagligen har sett i tidigare inlägg. En fantastisk vecka på alla sätt. Nu när jag är hemkommen tänkte jag att jag skulle lista mina främsta tips från staden. Klicka på rubrikerna för länkar.

Annons

 

Hotell

Lobbyn på hotellet 11 Howard. Bild via 11 Howard.

11 Howard

Förra gången jag var i New York bodde jag på det då helt nyöppnade hotellet 11 Howard. Modernt och väldigt snyggt med ett bra läge i södra delen av Soho. Hotellet inhyser dessutom tre andra favoriter; restaurangen Le Coucou, baren The Blond och Studio Oliver Gustavs New York-filial. Är du där på sommarhalvåret och har möjlighet så satsa på ett av dubbelrummen med terrass och fantastisk utsikt över Manhattan.

Public

Denna gång bodde jag som jag skrivit tidigare på Ian Schragers nya hotellsatsning Public. Efter att ha bott där en dryg vecka kan jag inte annat än att älska det här hotellet. Här finns food court, espressobar, butik, restaurang, flera barer och ett stort bibliotek och lounge perfekt när man jobbar på distans. Rummen är liksom alla andra ytor snyggt inredda och har panoramafönster från golv till tak. Välj ett av rummen högst upp i huset så garanteras du slående vyer över staden. Hotellet är dessutom mycket prisvärt om man jämför med andra likvärdiga hotell i New York.

 

Restauranger

Cecconi’s nyöppnade restaurang i Dumbo, Brooklyn. Bild via Cecconi’s.

Cecconi’s Dumbo

Cecconi’s är alltid ett säkert kort, oavsett var man är i världen. Nu har man öppnat ytterligare en restaurang, denna gång i området Dumbo i stadsdelen Brooklyn. Italiensk mat när den är som bäst, kombinerad med goda cocktails och en svårslagen vy över södra Manhattan.

The Grill

Min absoluta favoritrestaurang i New York just nu. Belägen i Seagram Building i Midtown och präglad av en fantastisk mid century-interiör. Lokalen har tidigare tjänat som restaurang åt Four Seasons men har efter en minutiös restaurering omvandlats till det som idag är The Grill. Matsalens väggar är klädda i palisander och på herrarnas hänger original av Andy Warhol.

Le Coucou

På Le Coucou tolkar de prisbelönta kockarna det traditionella franska köket. Maten är otrolig och serveras i en väldigt vacker miljö som gör att denna restaurang verkligen är värd att besöka även för den inredningsintresserade. Lika bra för frukost, lunch eller middag.

Indochine

Legendarisk vietnamesisk restaurang i Noho. Här är det alltid fullsatt och en festlig och stimmig stämning. Drick cocktails och beställ en massa smårätter att dela på. Den exotiska interiören och dess tapeter med bananlöv har kopierats otaliga gånger men det är fortfarande något unikt med denna restaurang.

Sant Ambroeus Soho

Sant Ambroeus har restauranger på flera håll i New York och även i Southampton och Palm Beach, men bäst tycker jag den i Soho är. En liten, snygg italienare med perfekt läge bland stans bästa shopping.

Ed’s Lobster Bar

New Yorks bästa lobster rolls hittar man på Ed’s Lobster Bar på Lafayette. Mycket hummer utan onödig smaksättning och serverat i en perfekt smörstekt brioche. Här går det ofta bra att bara droppa in och trevligast sitter man i baren framför isbäddarna med färska skaldjur.

 

Barer

Ostron- och absintbaren Maison Premiere i Williamsburg. Bild via Maison Premiere.

Maison Premiere

Min favoritbar ligger på Bedford Aveneue i Williamsburg. Maison Premier är en ostronbar som känns som en blandning av Paris, New Orleans och Brooklyn på samma gång. Stämningen och atmosfären är fantastisk oavsett om man kommer för en lättare skaldjursmiddag eller en drink i baren. Dessutom har man specialiserat sig på cocktails baserade på absint, överraskande goda!

Top of the Standard

Högst upp på The Standard Hotel i Meatpacking District ligger baren Top of the Standard. Tack vare de låga byggnaderna runt omkring har man härifrån en oslagbar utsikt både Uptown och Downtown, samt även över Hudson-floden till New Jersey. Välblandade drinkar och en bra barmeny i en härligt glammig och sjuttiotalsinspirerad miljö. Allra bäst är att komma strax innan solnedgången.

The Blond

Hotellbaren på 11 Howard är riktigt bra. Snygg, intim och en kul blandning gäster. På helgkvällar är det ofta fullt tryck och den lilla baren omvandlas till en nattklubb i miniformat.

The Roof

Trots att det var november nu när jag var i New York så intog en riktig värmebölja staden några dagar. Då var det perfekt med utomhusbaren The Roof som är belägen på hotellet Public som vi bodde på. The Roof har en stor terrass på hotellets 18e våning med utsikt över hela stan. För de kallare årstiderna finns det självklart också en snygg och populär inomhussektion.

 

Butiker

Butiken Apartment by The Line är inredd som ett hem i ett typsikt Soho-loft. Bild via The Line.

Apartment by the Line

Mitt i Soho, i ett karaktäristiskt loft, ligger butiken Apartment by The Line. En anonym hiss från gatan tar dig in i denna butik som mer liknar ett hem och ger dig känslan att du kommer rakt in i en New Yorkers privata bostad. Här säljs allt från möbelklassiker till unika, handplockade inredningsdetaljer.

Rizzoli

Bokförlaget Rizzolis bokaffär ligger på Broadway precis intill Madison Square Park. Här ryms mångt fler böcker än bokförlagets egna och man är ofta först ut med nysläppta titlar. Jag är väldigt intresserad av konst-, design-, och fotoböcker och här hittar jag alltid någon ny att köpa med mig hem.

L’Objet

Mitt på West Village bästa shoppinggata, Bleecker Street, öppnade L’Objet sin första fysiska butik. En mysig, liten butik som rymmer mycket inredning och inspiration. Hit går jag för att köpa doftljus och badsalter.

The Future Perfect

The Future Perfect är långt mer än en butik, snarare ett modernt designgalleri för nutida möbler, objekt och konst, mitt i Noho. Här finns en spännande mix av dagens mest kreativa och nytänkande formgivare representerade och bland galleriets stora sortiment av unika eller mycket limiterade inredning hittar man alltid något att inspireras av.

Studio Oliver Gustav

Har man inte varit på nyöppnade Studio Oliver Gustav i Köpenhamn så är hans filial i New York väl värd ett besök. Här får man en fin introduktion till studions numera välkända estetik och det finns alltid någon fin detalj att köpa med sig hem.

 

Missa inte

Louis Vuittons utställning pågår fram till 7 januari 2018. Bild via Metro US.

Louis Vuitton Exhibition

I oktober öppnade Louis Vuitton upp sin utställning ”Volez, Voguez, Voyagez” på the American Stock Exchange Building i Financial District på södra Manhattan. I en rad fantastiskt väluppbyggda miljöer porträtteras Louis Vuittons historia och utveckling sedan grundandet 1854 fram till idag. Utställningen pågår fram till 7 januari 2018. 

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar