Annons
Annons


Speglande detaljer


Sky Mirror av Anish Kapoor, Pavilion Gardens, Brighton 2009

Speglar är något jag använder mig mycket av i mina inredningar. Speglar har den självklara effekten att de förstorar och ljusar upp rum. På ett unikt sätt skapar de också ofta intressanta vinklar och dimensioner till en miljö. Men det finns många sätt att arbeta med speglande ytor som inte innefattar traditionellt spegelglas.

Annons

Något inspirerad av Anish Kapoors slående konstverk har jag på senare tiden fått upp ögonen för andra detaljer och material som ger en speglande effekt. Genom att exempelvis högglanspolera rostfritt stål kan man framställa en yta som är mycket lik spegelglas, men som samtidigt erbjuder helt andra möjligheter i utformningen av ett objekt.

Nedan listar jag fyra speglande favoriter från mitt eget hem.

Skålar formgivna av Ingo Maurer för Design M på 60-talet. Mina hittade jag på Modernity i Stockholm.

Sidobordet Slit från Hay. Finns i många olika utförandet men det rektangulära i högglanspolerat rostfritt stål är min favorit och pryder ett hörn i min matsal.

Bordsspegeln Aura från New Works. Påminner om Anish Kapoors Sky Mirror i miniformat. Min flyttas runt dagligen i hemmet för att spegla olika ting.

Vasen Uni från Christofle är ett av mina senaste inköp. Vasen består av dubbelsidigt munblåst kristallglas som sedan försetts med en silvrig yta, vilket ger en fantastisk speglande effekt.

Cloud Gate av Anish Kapoor, Millennium Park, Chicago 2004

 

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar