Annons
Annons


Smygtitt på köksrenoveringen


Som jag tidigare har nämnt håller jag på med en liten ”light-renovering” av ett kök i en tvåa intill Karlaplan i Stockholm. I det här inlägget visade jag lite förebilder och vilka material jag tänkte använda i projektet.

Annons

Nu börjar köket bli färdigt och jag tänkte därför ge er en liten smygtitt på resultatet. Jag är jättenöjd och med enkla medel har jag redan lyckats få till en helt annan känsla. Jag behöll alltså stommarna, vitvarorna och bänkskivorna.

När jag satte den nya designen utgick jag från den fina kalkstenen och lägenhetens funkisdetaljer. Jag valde att tillverka nya luckor som målades i Cornforth White från Farrow and Ball. Färgen blev verkligen bra och går väldigt fint ihop med kalkstenen. Den vackra originalparketten av ek är oljad utan pigment och ger värme till hela köket. Som knoppar valdes Ribershus från Byggfabriken som går bra ihop med lägenhetens funkisstil.

Ni får ursäkta att bilderna är tagna med min mobil så upplösningen är inte den bästa. När alla detaljer är färdiga kommer jag givetvis visa bättre bilder på köket i sin helhet.

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar