Annons
Annons


Sensommarblommor


Jag har alltid haft ett stort intresse för blommor och växter. Hemma har jag alltid färska snittblommor i nästan varje rum och även i mitt arbete använder jag mig mycket av blommor och växter för att lyfta interiörer. Just nu gillar jag dämpade sensommarfärger i dova och lite smutsiga toner av rosa, blått och grönt.

Annons

Eftersom jag handlar väldigt mycket blommor har jag såklart några stammisställen som jag aldrig blir besviken på och de tänkte jag dela med mig av här;

Christoffers Blommor

Christoffers Blommor har länge haft populära butiker i både Gamla Stan och på Södermalm, men jag har verkligen väntat på att man även ska öppna på Östermalm där jag själv bor. I våras skedde det och man slog tillsammans med Dusty Deco upp portarna på Brahegatan 21, bara några kvarter från där jag bor. Här finns alltid ett väldigt bra utbud av både snittblommor, krukväxter och uteväxter. Bästa kvalitet och fantastisk service.

Bloomster

Denna florist ser liten ut från gatan men när man kommer in i butiken överraskas man av det stora utbudet. Längs med väggarna finns många krukväxter och massvis med fina snittblommor. Här hittar man också ofta lite udda och annorlunda blommor som man valt att plocka in för tillfället. Och har man själv önskemål och tankar kring sortimentet så tillgodoses de oftast av den kunnige och hjälpsamme ägaren. Här köper jag också Stockholms absolut finaste rosor.

Bruun

Denna blomsterbutik bjuder på en riktigt inspirerande miljö med de allra bästa och vackraste blommorna. Här växlar utbudet tydligt i takt med säsongerna och oavsett när man kommer hittar man alltid det man söker efter. Tack vare att ägaren har en gård utanför stan blandas sortimentet ofta upp med handplockade växter från naturen kring gården, såsom hallonkvistar, vackra grässorter och vilda blommor.

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar