Annons
Annons


Schnayderman’s nya butik


I förra veckan var det invigning av Schnayderman’s nya butik. Det svenska skjortmärket bjöd in till en stor invigningsfest av butiken som ligger mitt i Bibliotekstan på Mäster Samuelsgatan 10.

Arkitektbyrån Bozarthfornell ligger bakom butiksinredningen och i arbetet med konceptet hämtades inspiration från Schnayderman’s förkärlek till att kombinera vitt skilda influenser från sin omgivning. Resultatet blev en spännande miljö som trots sina många dimensioner och kontraster känns både självklar och okomplicerad.

Annons

Förutom den snygga färgsättningen som känns både djärv och elegant på samma gång, föll jag för de många fina detaljerna. Allra mest uppskattade jag det genomtänkta hyllsystemet där vinklade speglar exponerar skjortorna, samt den skulpturala bänken inspirerad av Egon Möller-Nielsens verk.

För några veckor sedan vann Schnayderman’s utmärkelsen ”Årets skjortmärke” i Cafés Stora Modepris 2017, så butiken är alltså väl värd att besöka både för interiören och det fina sortimentet.

Smarta speglar synliggör de vikta skjortorna för kunderna i butiken. Bänken är inspirerad av stenbänkarna på perrongerna på T-Centralen som är formgivna av konstnären och arkitekten Egon Möller-Nielsen.

Genom ett vackert dekorglas skymtar den färgstarka trappan som leder upp till butikens övervåning.

Butikens övervåning har en mörkare och starkare färgsättning. Här syns dörrarna till provrummen.

 

 

 

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar