Annons
Annons


Renovering


Förutom mitt stora projekt på Södermalm som jag skrev om häromdagen, är jag även mitt uppe i arbetet med en liten tvåa på Östermalm.

Lägenheten renoverades för några år sedan, så grunden är egentligen ganska bra, däremot är intrycket idag lite tråkigt och opersonligt. Mitt uppdrag är därför att med enkla medel ge lägenheten nytt liv, mer karaktär och en uppdaterad känsla.

Annons

Just nu pågår arbetet med köket. Stommen är bra och vitvarorna bara ett par år gamla, så de kommer att behållas tillsammans med de vackra bänkskivorna i kalksten. Överskåpen kommer dock att rivas ner och ersättas med öppna hyllor för att ge ett luftigare intryck. Alla luckor är idag i vit högblank plast och ersätts med nya luckor målade i Cornforth White från Farrow & Ball. Väggarna målas i Wevet från samma fabrikat. Nya knoppar och ny belysning tillförs också.

Resten av lägenheten håller nu samtidigt på att målas om och fräschas upp. Väggarna målas även här i Wevet och snickerierna behålls vita. Mer om detta kommer i ett senare inlägg men nedan bjuder jag på några bilder från hur köket såg ut innan vi satte igång renoveringen.

De högblanka vita luckorna och täcksidorna byts ut. Nya knoppar och belysning tillförs. Väggarna målas i ny färg. Bild från Behrer & Partners.

Mikrovågsugnen och överskåpen rivs ut och ersätts med öppna hyllor. Bänkskivorna i kalksten bevaras. Bild från Behrer & Partners.

Några av de material och färger som kommer att användas i köket och resten av lägenheten; bänkskiva i kalksten, färgerna Wevet och Cornforth White från Farrow & Ball, köksknoppar från Byggfabriken och favorittygerna från Gotain.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar