Annons
Annons


Projekt på Gotland


Just nu är jag mitt uppe i att hitta möbler till ett sommarhus på Gotland som jag jobbar med.

Väggar målas i Alcros vita färg ”Krita” och till snickerierna valdes färgen ”Fjäder”. Några få detaljer, såsom ett par dubbeldörrar i original målas in i den svartgråa kulören Onyx. I badrum och kök används kalkstenen Norrvange från Slite på Gotland. De gamla furugolven har pigmenterats med grått.

Arbetet med detta projekt har pågått ett par år då huset var i dåligt skick både invändigt och utvändigt. Planlösningen har ändrats, en utbyggnad i två plan har tillkommit, tak har lagts om och fönster har bytts ut. Nu är vi inne i renoveringens sista faser och badrum, kök och ytskikt håller på att färdigställas. Med andra ord är det hög tid att börja beställa möbler.

Annons

Färg- och materialpaletten sattes tidigt i projektet och i samband med detta togs även ett moodboard fram för husets inredning. Delar av detta moodboard ser ni nedan.

 

Vägglampa, Frama. Bordslampa, skulptur och vas, Eric Roinestad. Fårskinnssoffa och träpall, Dusty Deco. Golvlampa, Serge Mouille. Bordsspegel, New Works. Bänk, Pierre Jeanneret via The Row.

Utifrån detta moodboard arbetar jag nu med att sammanställa en mer konkret möbellista. För de flesta är ett sommarhus en plats för avkoppling och rekreation. Inredningen bör därför vara lättskött och funktionell, utan att tumma på estetiken. Jag letar efter robusta och välgjorda möbler i naturliga material som åldras vackert och värdigt. Färgskalan jag är ute efter är sober och nedtonad men samtidigt kontrastrik. Den grågröna färgen är inspirerad av den vindpinade och kalkdammiga växtlighet som karaktäriserar Gotlands kustband.

När hela möbellistan är satt återkommer jag med en närmare inblick i den!


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar