Annons
Annons


På jakt efter skrivbordsstol


Jag sitter och letar inspiration inför möbelinköp till ett projekt jag jobbar med. Just nu är jag bland annat på jakt efter en fin skrivbordsstol till ett bibliotek.

Byggherrar både i Sverige och internationellt har blivit väldigt duktiga på att skapa inspirerande renderingar till sina bostadsprojekt, fyllda med snygga möbler, detaljer och lösningar. Så på senare tid brukar jag ofta titta på sådana visualiseringar för att få idéer till mina egna projekt.

Annons

I jakt på en skrivbordsstol ramlade jag därför över nedanstående bilder från Oscar Properties pågående projekt Nybrogatan 19 och Unité. Här syns både stolen LC7 och pallen LC8, designade av Charlotte Perriand redan på 20-talet och nu tillverkade av Cassina. Jag tycker dessa bilder visar hur fint denna serie passar in både i en elegant sekelskiftesmiljö såväl som i en modern nyproducerad bostad. Jag tror stolen kommer att göra sig perfekt i det bibliotek jag jobbar med, nu gäller det bara att bestämma färg på skinnet.

Oscar Properties Nybrogatan 19. Bild via Alexander White

Oscar Properties Unité i Norra Djurgårdsstaden. Bild via Alexander White


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar