Annons
Annons


Öppen spis


Parisvåning i Saint Sulpice av Jean Charles Tomas.

Just nu letar jag för fullt efter inspiration till öppna spisar. Hemma ska vi nämligen installera två stycken, en i matsalen och en i vardagsrummet. Rökgångarna finns men tyvärr har man någon gång under våningens historia plockat bort samtliga öppna spisar och kakelugnar, så idag finns ingen kvar.

Annons

Vi bor i en jugendvåning från 1904 och för mig är det väldigt viktigt att de nya öppna spisarna ska smälta in i originalarkitekturen och kännas som en självklar del av den. Jag har sökt efter bilder och hört efter med grannarna, men ingen har någon öppen spis kvar och jag hittar inga ledtrådar om hur de kan ha sett ut en gång i tiden.

Än så länge vet jag inte ens om man bör mura dem och sedan klä in dem i sten, eller om man ska försöka leta efter en färdig öppen spis i marmor att installera. Så har någon av er tips på någon som arbetar med och är duktig på detta får ni gärna maila mig på [email protected]

Bilderna i det här inlägget kommer från den franske arkitekten Jean Charles Tomas projekt i Paris. Just denna öppna spis är inte riktigt lämpad för jugendarkitekturen i vårt hem, men den gör sig väldigt fint i denna parisvåning.

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar