Annons
Annons


Livrest


Livrest bookstand in black stained ash.

Härom veckan lanserade jag ju mitt eget varumärke Livrest. Jag berättade om lanseringen som hölls på Bukowskis här i bloggen, men nu tänkte jag berätta lite mer om produkterna och även visa er några av pressbilderna, resten hittar ni på hemsidan.

Annons

Den första kollektionen består alltså av bokstativ i tre olika solida träslag; valnöt, körsbär och svartbetsad ask. Bokstativen är handtillverkade i Sverige och kommer i ett tygklätt bokfodral.

Träslagen valdes utifrån deras skilda karaktärer. Valnöten är sval i sin ton och har en tydlig och varierande ådring. Körsbärsträ har en mer subtil ådring men en vacker djupt rödbrun färg som påminner mycket om ädelträ. Sedan ville jag att kollektionen skulle innehålla en helt svart variant också, för detta valdes ask då den har en kraftig ådring som syns genom betsningen och ger en stark karaktär.

För mig var det viktigt att designa en produkt som var både funktionell och estetiskt tilltalande. Vad gäller funktionen var jag därför direkt bestämd med att man skulle kunna montera isär bokstativet för att enkelt kunna transportera eller förvara det då man inte använder den. Jag ritade därför en lösning som gör att bokstativet kan bli helt platt och går att förvara i ett tygklätt fodral som alla bokstativ kommer i. Och på så sätt blir bokstativet ett fint tillskott i bokhyllan eller högen med coffee table-böcker även när det inte används.

Jag är väldigt tacksam för den fina respons jag har fått för mina produkter i tidningar, bloggar och sociala medier. Just nu finns bokstativen till försäljning via Livrest.se, samt via Beta-Plus och på Nordiska Galleriet i Stockholm. Jag ser fram emot att introducera nya produkter i kollektionen senare i år.

Livrest bokstativ i körsbär.

Här syns bokstativet i körsbär. På pallen ligger även det tygklädda fodralet.

 

Livrest bokstativ i valnöt.

Livrest bokstativ i valnöt.

 

Livrest bokstativ i svartbetsad ask.

Bokstativet i svartbetsad ask med tydlig ådring från träslaget.

 

Livrest bookstands.

Bokstativen går enkelt att montera isär och förvara i det tygklädda fodral de kommer i.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar