Annons
Annons


Linjeglas


Detalj från vasen Mist av Nude. Bild via Wallpaper.com.

Just nu arbetar jag bland annat med att ta fram designen för ett badrum på Gotland. Grunden kommer att vara ganska rustik och klassisk med den gotländska kalkstenen Kappelshamn som ytbeklädnad. Kappelshamn är en livlig och spännande kalksten fylld med fossiler som man kan titta på i timmar och hela tiden hitta nya fascinerande formationer och detaljer.

Annons

Hur som helst vill jag bryta av denna klassiskt gotländska grund med något element som överraskar. Jag har därför valt att använda ett så kallat linjeglas som dörrar till duschrummet. Inspirationen kom från vasen Mist som jag älskar och som kommer från den turkiska glastillverkaren Nude. Jag tror kombinationen av den rustika stenen och det moderna men eleganta linjeglaset kommer bli väldigt vackert.

När jag för någon månad sedan besökte Schnayderman’s nya butik i Stockholm (vilket jag skrev om i detta inlägg) såg jag att de också hade valt att använda sig av ett linjeglas, i detta fall som en semitransparent avskiljningsvägg. Glaset är lite annorlunda än det jag tänkt mig i mitt projekt men väldigt fint och ni ser det på bilden längst ner.

Vaserna Mist från Nude. Bild via Wallpaper.com.

Linjeglas som avskiljande vägg i Schnayderman’s nya butik på Mäster Samuelsgatan.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar