Annons
Annons


Leverans av bord


Penthouset jag jobbar med på Södermalm har inneburit vissa utmaningar. En sådan är svårigheterna att få in möbler. Våningen är byggd på taket av ett bostadshus som byggdes på 60-talet. Fastigheter från den tiden hade tyvärr väldigt trånga trapphus, så all inredning till detta projekt har varit tvungen att gå via hissen eftersom det skulle blivit både för dyrt och omständigt att krana upp möblerna till nionde våningen.

Annons

Ett önskemål från kunden var dock ett stort matbord med plats för många. Att hitta ett sådant som passade var svårt eftersom de befintliga på marknaden antingen blev för små så att de inte räckte till, eller för stora så att de inte gick in i  hissen. Jag bestämde mig därför att specialtillverka ett bord och tillsammans med min kollega och vän Annaleena tog vi fram ett bord maximerat efter hissens mått.

Igår levererades det och resultat blev fantastiskt fint. Bordet är mattsvart med en skiva i massiv ek och ett underrede bestående av två triangelformade pelare av pulverlackerat stål. Skivan har en fasning i underkant som ger ett lättare utryck och en nästan svävande känsla. Här kommer några smygglimtar på bordet tagna med min mobil.

Två triangelformade pelare i pulverlackerat stål som underrede

Pelarna sätts på plats. Runt omkring står vintage-stolar från Dusty Deco.

Den fasade kanten ger den massiva skivan ett luftigare uttryck.

Ekskivan är behandlad med ett mattsvart och tåligt lack.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar