Annons
Annons


Keramik av Fredrik Persson


Eftersom jag ägnar mycket tid åt ett inredningsprojekt på Södermalm har jag de senaste veckorna fått möjligheten att upptäcka denna stadsdel lite bättre. Häromveckan gick jag förbi keramikgruppen Kaolin precis intill Mariatorget. Kaolin är ett kooperativ som bedriver butik och galleri och här representeras ett tjugotal keramiker med olika uttryck och tekniker.

Annons

Förra veckan var sista veckan av Fredrik Perssons utställning som jag av en slump hamnade på när jag gick in i butiken. Detta är en keramiker jag faktiskt inte kände till innan men som nu har blivit en riktig favorit. Tur som jag hade fanns några verk fortfarande kvar, så med mig hem följde två fantastiskt fina låga fat samt ett fat på fot.

Fredrik Persson tillverkar unika skulpturer, fat, skålar, krukor, ljusstakar och mycket mer. Här nedan ser ni några mina favoriter samt de tre saker som jag själv köpte häromdagen.

Jag köpte dessa två låga och tjocka fat som har en fantastisk form och struktur

Även detta höga tvåfärgade fat på fot köptes med hem


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar