Annons
Annons


Kelly Behun för 432 Park Ave


Penthouse i 432 Park Avenue inrett av Kelly Behun. Alla bilder via Kelly Behun.

Nu är jag som jag nämnde i förra inlägget i New York, så kommande vecka dyker det nog upp en del New York-relaterade inlägg här.

Varje gång jag är här brukar jag passa på att spana in några nyproduktionsprojekt. Just nu byggs det otroligt mycket i New York, så det finns väldigt mycket att titta på och inspireras av. Särskilt i midtown sker nu en riktig boom av exklusiva bostadsprojekt –  det ena högre, lyxigare och dyrare än det andra.

Annons

Min favorit just nu är tveklöst 432 Park Avenue. Denna byggnad som är ritad av arkitekt Rafael Viñoly stod färdig förra året och är idag det högsta bostadshuset i världen. Jag älskar enkelheten och symmetrin i arkitekturen som karaktäriserar byggnadens fasad men också genomsyrar interiörerna.

Tidigare i år fick en av mina störta inspirationskällor, Kelly Behun, uppdraget att inreda ett penthouse på byggnadens 92a våning. Resultatet blev sobert, harmoniskt och lyxigt. Se mina favoritbilder nedan och se intervjun med Kelly Behun här.

För att skapa kontrast mot byggnadens strikta geometriska arkitektur valde Behun att inreda med asymmetriska möbler och detaljer.

Alla fönster är över 3 x 3 meter stora och bildar i sig levande konstverk. Jag älskar de platsbyggda bänkarna i fönsternischerna som skapar en plats på gränsen mellan ute och inne.

Master bedroom är luftigt och generöst. Liksom i övriga rum i våningen är färgskalan sober och möblemanget nedtonat för att låta utsikten spela huvudrollen.

Gästrum med många fina möbler och detaljer. I hela våningen har Behun arbetat med textilier och lager-på-lager för att skapa en varm och ombonad känsla.

Stort och modernt arbetskök där Behun har lättat upp den strama designen med lekfulla objekt och inredningsdetaljer. En fin lösning är frukostbänken i sten som är inbyggd i kökets fönster.

Badrum i Calcatta-marmor med fristående badkar placerat i de för huset så karaktäristiska fönstren. I takt med att dagen går ändras ljuset dramatiskt i våningen och kring solnedgången färgas interiören gyllene som här ovan.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar