Annons
Annons


Inspiration från Miami


Tidigt i våras reste jag till Miami. En resa dit är i mitt tycke bästa sättet att väcka sinnena till liv efter en lång och grå vinter i Stockholm. Värmen, smakerna och framförallt färgerna i Miami fyller en med inspiration.

Annons

Denna gång bodde vi på det relativt nya hotellet Miami Beach Edition. Hotellet ligger med bästa läge på South Beach, bjuder på generösa rum och har fantastisk service. Det jag uppskattade mest med hotellet var nog ändå de gemensamma ytorna. Yabu Pushelberg Studios har i reception, bar, lounge och restauranger lyckats skapa unika miljöer som känns lyxiga och väldigt moderna, men som samtidigt har en härligt avslappnad atmosfär med tydliga 60-talsinfluenser.

Strama linjer, effektfull belysning och lyxiga material i hotellets reception

Vitt och krämvitt accentueras av skimrande guld och tropisk grönska i restaurangen The Market

Skira palmer flankerar den blänkande baren i borstad mässing och spegelglas

Hade jag själv haft ett semesterboende i tropisk miljö hade jag efter ett besök på detta hotell inrett det på liknande sätt; luftigt men lyxigt med en stram bas kontrasterad av mjuka möbler och livlig grönska. Olika nyanser av vitt skulle få utgöra färgpaletten, accentuerad av guldskimmer och en vågad kontrastfärg. ”Brass Cabinet” från Studio Ilse skulle vara den självklara möbeln för att skapa en hemmabar i stil med hotellets. Möbeln finns numera att beställa via Modernity på Sibyllegatan i Stockholm.

Barskåp/sideboard, Studio Ilse. Fåtölj, Massproductions. Tyg, Hermès. Väggplafond, Rewire. Stol, Thonet. Marmorbord, Menu. Taklampor, Flos.

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar