Annons
Annons


Framsteg på Gotland


Jag håller ju som tidigare nämnt på med en badrumsrenovering på Gotland. I det här inlägget kan ni läsa lite mer om det och hur jag tänkt kring material och inredning. I detta inlägg tänkte jag däremot visa lite vad status är just nu.

Annons

All sten är nu satt som ni ser på bilderna. Jag tycker helheten blev otroligt fin med den detaljrika fast ändå lugna gotländska kalkstenen. En spegel är infälld i väggen och kommer löpa från handfatet hela vägen upp till tak. Nu återstår det att installera allt porslin, samt dusch och tvättställsblandare. Därefter kommer två skåp att platsbyggas i ek.

Det är ett lite knepigt badrum med snedtak, fönsterkupa och många lustiga vinklar, men när det väl är färdigt är jag säker på att det kommer bli ett väldigt uttrycksfullt och härligt badrum.

En väldigt hög infälld spegel löper ända från handfatet upp till taknocken.

Duschen får en liten sittbänk inklädd i sten.

Längs med badrummets kortända löpte en mur som är en del av husets konstruktion. Denna kläddes in i samma kalksten som resten av badrummet och bildade en sittbänk i duschen (till höger) och en hylla i det blivande skåpet (till vänster).

Kontrolluckor är ju ett nödvändigt ont i badrum och aldrig särskilt snyggt. Här blev lösningen att klä in dem i ett tunt lager kalksten och fästa dem med starka magneter.

Sittbänk i duschen och ett golvavlopp med infälld kalksten.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar