Annons
Annons


Fem doftljusfavoriter


Doftljus från Fornasetti. Bild via Luisaviaroma.

Hösten är här och med den kommer mörkret. Fördelen med det är att man kan börja njuta av sina belysningsfavoriter och tända ljus redan på eftermiddagen.

Själv är jag väldigt förtjust i doftljus. Jag gillar att variera dem och köper alltid åtminstone ett par stycken när jag är ute på resor. Utomlands går det nämligen alltid att hitta lite nya och oupptäckta dofter och de blir dessutom fina minnen när man kommer hem. Detta har resulterat att jag idag har ett helt skåp fullt med olika doftljus som jag plockar fram och varierar beroende på humör och tillfälle.

Annons

Förutom att de ska dofta gott bör de självklart även vara fina att titta på. Här nedan kommer mina fem absoluta favoriter just nu.

Guerlain Hiver en Russie. En mustig och träig doft från franska Guerlain som passar perfekt under hösten.

Coqui Coqui Tabaco via The Line. När jag för ett par år sedan bodde på Coqui Coqui i Tulum upptäckte jag denna fantastiska doft. Ljuset tillverkas i hotellets eget parfymeri i Valladolid på Yucatanhalvön och har en unik doft av tobaksblad och citrustoner.

Christian Dior Ambre Nuit. En komplex doft av rosor och grå ambra i en modern och enkel förpackning från doftproffsen på Christian Dior.

Cire Trudon Tadine. Cire Trudon är en av världens äldsta ljustillverkare och släppte nyligen en ny kollektion doftljus. För dessa görs den handblåsta glasbehållaren i ett vackert djupblått glas istället för deras signaturfärgade mossgröna glas. Favoriten är Tadine med en doft baserad på sandelträ.

Fornasetti Architettura via Luisaviaroma. Fornasettis lyxiga doftljus kommer i en behållare av keramik som fungerar bra att spara som en dekorativ förvaringsburk när ljuset har brunnit ut. Det finns en mängd varianter i sortimentet men Architettura är både snyggast och doftar bäst.

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar