Annons
Annons


Favoritböcker


Jag inspireras väldigt mycket av konst-, mode- och fotoböcker, både i mitt arbete och mitt liv i övrigt. Jag har massvis av fina coffee table-böcker hemma, men tyckte inte ritktigt att de kom till sin rätt i bokhyllan där de flesta står. Ur det föddes därför idén till min första produkt för mitt varumärke Livrest, ett bokstativ.

Annons

På det temat tänkte jag tipsa om åtta stycken böcker jag har hemma som jag inspireras lite extra av just nu. Det är en brokig blandning av inredning, mode, fotografi, livsstil och resor.

1. Entryways of Milan – Under min resa till Milano nyligen fann jag massvis med inspiration i stadens byggnader där man ofta lagt mycket omsorg kring utformningen av portar och trappuppgångar. Denna bok från Taschen har valt ut de allra vackraste.

2. Portraits Nudes Flowers – Titeln summerar bokens innehål väldigt bra. En bok fylld av förföriskt vackra fotografier av Mariano Vivanco.

3. Private – Denna tungviktare från Assouline tar oss med på en resa genom Giancarlo Giammettis liv och bjuder på många privata inblickar.

4. Interiors Atelier AM – Denna inredningsduo inspirerar mig mycket och nyligen gav Rizzoli denna bok med bilder från en rad av deras färdigställda projekt.

5. Asleep at the Chateau – Jork Weissman har under åren fotograferat kända profiler som sover på legendariska Chateau Marmont i Los Angeles. Resultatet blev en bok med drömska bilder.

6. The Private World of Yves saint Laurent and Pierre Bergé – Paret hade våningar och hus över hela världen och i denna bok får vi en unik inblick i flertalet av dem.

7. Mapplethorpe Flora – En sensuell samling av Mapplethorpes vackra fotografier av blommor.

8. Hartwood – Bright Wild Flavors from the Edge of the Yucatán – Kokboken utgiven av restaurangen Hartwood som jag haft glädjen att besöka ett par gånger. Boken är fylld av bilde roch recept som inspirerar till sommarens matlagning.

 

 


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar