Annons
Annons


Badrum på Gotland


Jag jobbar som jag tidigare har nämnt med ett badrum på Gotland. Det gamla badrummet är rivet och den nya planlösningen är utformad och uppreglad, så nästa steg är nu tätskikt innan ytskikt och inredning ska installeras.

Annons

Här ovan ser ni materialpaletten för badrummet. Grunden blir en fantastiskt fin gotländsk kalksten som heter Kappelshamn och kommer från Slite Stenhuggeri. Jag älskar hur detaljrik den är med sina tydliga fossiler. Stenen kommer klä golv, väggar samt snedtak. Snickerier kommer som övriga snickerier i huset att målas i Fjäder från Alcro. En ganska neutral grå som går fint ihop med den valda kalkstenen. För att få in värme i badrummet använder jag mig av trä. Ett platsbyggt skåp och några andra detaljer kommer därför att vara i oljad ek. Alla rum behöver spänning och något oväntat, även i ett i övrigt ganska klassiskt badrum som detta. Jag kommer därför använda mig att speciellt linjeglas som duschväggar. Jag älskar hur det semitransparenta glaset silar ljuset och skapar en levande yta.

Allt porslin i badrummet kommer att komma från serien D-Code från Duravit. Dusch och tvättställsblandare från serien Tara respektive serien Meta från Dornbracht. Någonstans i badrummet vill jag också få in lite svärta. Lampan i bilden ovan är Michael Anastassiades Ball Light som skulle kunna vara ett alternativ som dekorativ belysning vid spegeln. Pallen på bilden är Charlotte Perriands klassiska Tabouret Berger, här i ek.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar