Annons
Annons


Alternativ till kristallkronor


Hope från Luceplan

Det är något speciellt med ljuset från en kristallkrona. Det spridda skimret tillför en lite drömsk känsla och en tidlöst elegant karaktär till de flesta interiörer. Ändå använder jag inte klassiska kristallkronor när jag inreder eftersom jag sällan tycker att de passar in rent stilmässigt.

Annons

När jag nyligen letade takkrona till matsalen i vår nya våning var jag ute efter det ljus och den känsla som en kristallkrona ger, fast i en annan tappning. Sedan tidigare har jag lampan Hope från Luceplan. Denna lampa, som formgavs 2009, är tillverkad av genomskinlig termoplast som med hjälp av modern teknik bryter ljuset på ett väldigt vackert sätt, inte alls olikt en kristallkrona. Dock kändes inte denna helt rätt för den nya matsalen så jag började leta efter andra alternativ.

Takkronan Festival i Byredos Stockholmsbutik

Jag kom då att tänka på den takkrona som hängde i Byredos butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm då den först slog upp portarna. Det var en så kallad Festival, formgiven av Gert Nyström för Orrefors/Fagerhult. Takkronan, som består av ett antal glascylindrar i formpressat glas, finns i en mängd olika utföranden och ger ett fantastiskt sken och precis den känsla jag var ute efter.

För vår matsal ville jag ha en större modell och dessa är inte alltid så lätta att hitta. Men tack vare Johan Sjöström på Sjöström Antik fick jag till slut tag i den perfekta takkronan. Bild på resultatet utlovas framöver!

Bild från Byredos butik på Mäster Samuelsgatan via Trendenser


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar