Annons
Annons


Alexander Whites nya kontor


Sneak peek från Alexander Whites nya kontor. Bild via Castberg & Co som har utvecklat företagets grafiska identitet.

För ganska precis ett år sedan fick jag i uppdrag av Alexander White att leda renoveringen av deras två kontor i Stockholm. På den tiden var jag fortfarande anställd som marknadsansvarig på företaget, så jag agerade som uppdragsgivarens projektledare.

Annons

För detta stora jobb valde vi att samarbeta med arkitektbyrån Arklab. Arklab hade huvudansvaret för arkitekturen medan jag tog fram konceptet för interiören som sedan utvecklades ihop med arkitekterna.

Alexander White har två kontor, ett som är fokuserat på nyproduktion och ett för traditionella andrahandsförsäljningar. Målet var att skapa två kontor med samma estetiska utryck men som ändå skilde sig åt på ett spännande sätt. Vi valde att arbeta med samma material och grund men låta färgvalen utgöra den utmärkande skillnaden.

Nedan ser ni material- och färgpaletten för de båda kontoren. Kontoren stod färdiga redan i våras men i helgen har jag tillsammans med Arklab äntligen filmat och fotograferat ytorna. Så snart materialet finns tillgängligt kommer jag visa er hur resultatet blev!

Färg- och materialpalett för Alexander Whites huvudkontor. Naturliga, taktila material som ullmatta och kalksten bryts av med futuristiska inslag som rökt spegelglas. En ljus och varm färgbas av äggskal och greige accentueras med en djupt blå ton. Bild via Arklab.

Huvudtanken med det andra kontoret är densamma, men här är färgpaletten både mörkare och kallare. Bild via Arklab.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar