Annons
Annons


4 Favoriter från Bocci


Det kanadensiska belysningsvarumärket Bocci har varit en stor favorit sedan några år tillbaka. De är kända för sitt skickliga hantverk, innovativa design och långvariga kvalitet och deras lampor blir verkligen ett smycke i alla rum man placerar dem i.

Annons

Sedan en tid tillbaka är Nordiska Galleriet återförsäljare för Bocci och i deras butik på Nybrogatan i Stockholm kan man titta närmare på många av Boccis allra vackraste lampor i utställningen. Här nedan listar jag mina fyra favoriter från Boccis kollektion.

Modell 57 skapas genom en speciell tillverkningsprocess där luftrum i olika storlekar fångas in i en grå glasmassa.

Modell 73 ger intrycket av att vara svävande lätta. Det skira utseendet skapas av att flytande glas blåses in i ett veckat material.

Modell 87 skapas av att en formbar glasmassa sträcks ut och viks om vartannat för att sedan kylas ner. Resultatet blir en spännande konstellation med ett välbehagligt ljus.

Modell 84 består av ett vitt glas som omsluts av ett kopparnät och sedan doppas i ett varmt klart glas. Eftersom tillverkningen sker för hand blir varje lampa unik i utseende och proportion.


Kommentera | Translate

 


Annons


Laddar